podium Google + white large Facebook white large logo 1

THOMAS DE WIT

THEATER

Thomas De Wit speelde 10 jaar bij theater Playerwater te Kapelle o/d Bos met een gemiddelde van 4 producties per jaar. Hier leerde hij dan ook al de knepen van het vak. Dit theatertje heeft met vader en zoon De Wit tal van prijzen gewonnen.

 

Hij heeft tussendoor 4 jaar dictie en 3 jaar theater en repertoire studie gevolgd in de Academie te Londerzeel.

Richtte samen met Wim Dufraing op zijn 16 jaar het succesvolle jeugdtheater R.A.M.P. compagnie op (reality and mutch phantasy)

Ook verzorgde hij 2 jaar klank en licht bij een reizend theater gezelschap. Op zijn 19 jaar won hij met Wim Dufraing (Dufraing & De Wit) met hun eerste cabaretprogramma “ ’t Sniejt " de eerste Humo’s Comedy Cup. Vrolijk België, een ander komisch duo met Wim Helsen (!) eindigt er tweede. In juni ’98 staan Dufraing en De Wit in de finale van het Humorologieconcours te Marke. Nu wordt Vrolijk België de winnaar ! In 1999 staan Wim en Thomas net niet in de finale van het Leids Cabaretfestival in Nederland. De jury oordeelt in het verslag dat zij “te grappig” zijn voor cabaret, een zeer mooi compliment echter voor Dufraing en De Wit. Sindsdien stonden Dufraing & De Wit op de planken op tal van evenementen, in jeugdhuizen en cultuurcentra en deden zij het voorprogramma van Kamagurka. Daarnaast waren ze te zien in verschillende televisieprogramma’s zoals Het land van Hoogland (Kanaal 2), De Bovenste Plank (Eén), En dan nu reclame (Kanaal 2), Fata Morgana (Eén), en werkten zij ook voor Jim TV, Ring TV, …In 2003 bleek ook hun eerste cartoonalbum “Oorlog aan de zweren” met grappen van Dufraing en De Wit en getekend door Wim Dufraing, een groot succes bij de comedyliefhebbers. Hij speelde ook mee in de theatervoorstelling "Mannen" ter vervanging van Joost Van Hyfte, samen met Jelle Cleymans, Hubert Damen en Coco Jr.

 

Sinds september 2001 is Thomas De Wit ook Acteur, regisseur en auteur bij PACO producties .

Hij speelt mee in vele educatieve kinderstukken over pesten, racisme, roken, drank, drugs, schulden, zinloos geweld, verkeer, milieu… waarmee zij elke school van Vlaanderen afschuimen. Sinds september 2001 heeft hij al meer dan 1000 schoolvoorstellingen achter de rug. Ook zijn avondvoorstellingen van "Ik ben Iemand/Niemand" voor PACO producties lopen als een trein.